Tako rade svi : Vučić o tome kuda ide oružje iz Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za Fajnenšel Tajms da je izvoz oružja iz Srbije na Zapad dostigao primerno 800 miliona evra.

To oružje je,preko trećih lica, moglo da završi u Ukrajini, nije odrečno na već staru dilemu odgovorio predsednik Srbije,kako prenose ruski mediji.

„Mi ne možemo izvoziti u Ukrajinu ili u Rusiju,ali smo imali mnogo ugovora s Amerikancima, Špancima, Česima i drugima .Šta oni sa tim rade,na kraju krajevа, njihova je stvar“, tako je citiran predsednik Srbije.

Vučić je rekao da on u rusko – ukrajinskom konfliktu ne želi da zauzima ni jednu ni drugu stranu.I ponovio stara zaklinjanja da je njegov posao da brine o interesima Srbije i njenog naroda…

Slično objašnjenje dale su i zapadne zemlje o oružju koje isporučuju Ukrajini i o mogućnosti da ono bude upotrebljeno za gadjanje teritorije Rusije.

Sa svoje strane, a povodom dileme da li će Rusija Severnoj Koreji isporučiti visoke vojne tehnologije, mogućnost takvog stava je za ubuduće najavio i ruski predsednik Vladimir Putin.

„Zapadnjaci postavljaju oružje Ukrajini i govore : mi tu dalje ništa ne kontrolišemo i nije važno kako se ono primenjuje.Ali i mi možemo da kažemo : mi smo isporučili nekome nešto i dalje mi ništa ne kontrolišemo“, rekao je u razgovoru sa ruskim novinarima Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com