Tomas Occupy: Ne! Ne! Ne! Dragi nije levičar

Glasnogovornik pokreta „Occupy“ iz Frankfurta, koji je deo „Blockupy“ saveza, poznat po kodnom imenu Tomas Occupy izjavio je za Ekonomske Vesti da su tvrdnje nemačkog lista Frankfurter algemajne cajtunga da je predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi levičar – potpuno netačne.

„Ne! Ne! Ne! Mario Dragi nije levičar, on sprovodi neoliberalnu politiku na evropskim finansijskim tržištima. Na primer: Čim je on najavio da će ECB svakog meseca kupovati 60 milijardi evra državnih hartija od vrednosti nemački berzanski indeks DAX je porastao za 20%. A, siromašni na ulicama od toga nisu ništa dobili, čak i ušteđevine penizionera sada manje vrede. On zapravo krade novac od običnog naroda“, rekao je Tomas Occupy.

On je dodao da pokret „Blockupy“ želi da ECB promeni svoju neoliberalnu finansijsku politiku u politiku koja bi služila za opšte dobro.

„Oni ne sprovode finansijsku politiku koja je u opštem interesu, nego politiku koja je u interesu privatnih banaka i krupnog kapitala“, zaključio je Tomas Occupy.

Pokret Blockupy najavio je za sutra protest sa 10.000 učesnika, a povodom svečanog otvaranja nove zgrade Evropske centralne banke u Frankfurtu na Majni.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com