Mario Dragi ili najveći levičar na svetu

Zbog čega je pokret Blockupy, sastavljen od različitih posebnih pokreta iz više zemalja, za sutra najavio veliki protest pred novom zgradom Evropske centralne banke u Fankfurtu kad je to „najlevičarskija banka na svetu“, pita se u svom današnjem online izdanju konzervativni nemački Framkfurter algemajne cajtung.

List tvrdi da pripadnici pokreta, koji je na noge podigao ceo Fankfurt nekoliko dana pred proteste, ne znaju da kažu šta bi Evropska centralna banka trebalo da radi, ako ono što već radi nije baš na njihovoj liniji?

„Šta ima Blockupy protiv ECB? Zar nije ona ta koja je kupovala obveznice evropskih država u krizi i tako ih držala iznad vode? Zar nije Mario Dragi bio taj koji je zaštitio Španiju i Italiju od propasti obećanjem ‘da će činiti sve sam da spase evro’? Zašto revolucionari protestuju red najlevičarskijom bankom na svetu?“.

Pokret Blockupy najavio je za sutra protest sa 10.000 učesnika, a povodom svečanog otvaranja nove zgrade Evropske centralne banke u Frankfurtu na Majni.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com