Totalni haos: Julija Skripalj progovorila i za Ruse i za Engleze

Julija Skripalj, kćerka bivšeg dvostrukog rusko-britanskog špijuna Sergeja Skripalja, oglasila se danas preko dva posrednika: sestre od strica Viktorije Skripalj i Skotland jarda.

Skripaljeva, koja je prema tvrdnji britanske vlade napadnuta nervnim otrovom novičok, u telefonskom razgovoru s Viktorijom Skripalj, koji je emitovala televizija Rusija-1, tvrdi da je stanje njenog oca, takodje napadnutog novičokom, „normalno“, da on upravo spava. Ona više puta ponavlja da su „svi zdravo“.

Snimak razgovora je ruskoj televiziji dostavila sama Viktorija Skripalj, koja na početku razgovora kaže „znam da si ti, prepoznajem ti glas“, ali televizija originalnost glasa Julije Skripalj nije dokazala.

Izjavu Julije Skripalj emitovao je i Skotland Jard. U toj izjavi ona kaže da je došla svesti pre više od nedelju dana i da se oseća sve bolje. Takodje, ona moli da se u toku procesa ozdravljenja poštuje njen lični život i privatnost njene porodice.

Na izričito pitanje sestre od strica, da li je saglasna da je ova poseti u bolnici, ukoliko joj daju vizu za Britaniju, Julija Skripalj je prvo rekla da joj neće dati vizu, a onda se nije saglasila s posetom, a i inače uskoro će izaći iz bolnice, rekla je.

Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije saopštilo je da je Juliji Skripalj prosledjen zahtev Ambasade Ruske Federacije za konzularnu posetu, ali da ona na taj zahtev nije odgovorila.

Bivši ruski vojni hemičari tvrde da je novičok sistem otrova i da po pravilu izaziva brzu smrt. Vil Mirzajanov, hemičar koji je prvi 90-tih godina, obnarodovao postojanje novičoka, tvrdi da, i ako napadnuti tim otrovom preživi, ostaje invalid nesposoban za samostalan život.

Pozivajući se na današnje kontakte s Julijom Skripalj, ali i na činjenicu da se oporavio i otrovani policajac koji je njoj i njenom ocu pružio pomoć, ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov se danas zapitao: „Kakvo je to oružje za masovno uništenje koje ne može da uništi nikoga?“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com