Oboriti Putina: Abramovič, Vekseljberg ili možda Prohorov

U SAD su tokom marta boravili avioni tri krupna ruska biznismena, jer, kako je ponovio Dmitrij Peskov,pres-sekretar ruskog predsednika, u Rusiji (više) oligarha nema: dakle, avioni Romana Abramoviča, Mihaila Prohorova i Viktora Vekseljberga.

Američki mediji (CNN) ranije su javili da su po nalogu specijalnog američkog tužioca Roberta Milera pretraživani avion i elektronika jednog ruskog oligarha a drugi je dobrovoljno bio na informativnom razgovoru.

Imena su im utvrdili ruski mediji, prelistavajući zvaničnu statistiku vazdušnog saobraćaja.

Flightradar 24, prenose ruski mediji, registrovao je u Njujorku 12. i 16. marta avion Boeing 767-300ER broj P4-MES, koji pripada Romanu Abramoviču.

Avion Airbus A 319 broj M-RBUS, koji pripada Mihailu Prohorovu, vidjen je u Njujorku 20. i 21. marta.

Prema navodima sajta privatni avion Airbus A 319-115 (CJ) broj P4-MIS, vlasništvo Viktora Veksjberga putovao je 11. marta više puta na relaciji Boston-Njujork-Vašington-Njujork.

Washington Posr tvrdi da će u petak američke sankcije biti uvedene nekolicini ruskih oligarha bliskih ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Na nedavnim predsedničkim izborima u Rusiji, Putin je istupio kao nezavisni kandidat, a kampanju je finansirao sredstvima prikupljenim u više fondova, tako da su krajnji finansijeri njegove kampanje nepoznati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com