Tuš pokušava da zavrne dobavljače u Republici Srpskoj

Firme iz Republike Srpske optužuju slovenački trgovinski lanac Tuš da je prebacio svu imovinu na novu firmu i da sad planira da je proda, a da će dobavljačima ostati dužan 10 miliona evra, prenosi bosanskohercegovački portal capital.ba.

„Planiraju da prodaju imovinu drugom trgovačkom lancu u BIH. Obaveze su ostale na staroj firmi i na taj način dobavljači neće moći napaltiti svoja potraživanja koja su u ovom momentu ogromna, a radi se o milionskim iznosima“, rekao je za capital.ba neimenovani dobavljač.

U privrednoj komori Banjaluke takođe apeluju na vlast da spreče prevaru, koja je na pomolu.

„Javilo nam se nekoliko preduzeća i žalilo na postuke koje preduzima rukovdstvo trgovačkog lanca „Tuš“. Tražili su da ih, kao institucija koja štiti njihove interese, zaštitimo. Ukoliko su te informacije tačne, a mi svojim privrednicima vjerujemo, smatramo da su to radnje koje se moraju od strane nadležnih organa spriječiti. Mi ćemo se uključiti kako bi za štitili naše privredne subjekte da ne budu još jednom prevareni“, izjavio je za capital.ba Goran Račić predsednik Privredne komore Banjaluke.

Tuš je ove godine dogovorio restrukturiranje duga prema bankama kojima duguje 400 miliona evra.

Tuš Holding u svom sastavu ima Energotuš, Tuš Drogerije i zabavne centre, Planet Tuš, Tuš nekretnine, a juče su prodali, kako bi smanjili zaduženost, mobilnog operatera Tušmobil za 120 miliona evra United grupi, vlasniku SBB kablovskog operatera u Srbiji.

Tuš Holdnig je u vlasništvu Mirka Tuša, nekada najbogatijeg Slovenca, čije se bogatstvo pre pet godina procenjivalo na 250 milona evra, a danas na 70.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com