Ustavni sud Hrvatske odlučuje o Zoranu Milanoviću

Ustavni sud Hrvatske saopštio je da će na sednici u ponedeljak raspravljati o tome da li aktuelni predsednik Hrvatske Zoran Milanović krši Ustav Hrvatske kandidaturom za poslanika Hrvatskog sabora i premijera Hrvatske.

Glavni odbor Socijaldemokratske partije Hrvatske danas je i formalno potvrdio da će predsednik države Milanović biti nosilac izborne liste te partije u I izbornoj jedinici i njen kandidat za premijera

Kako je stav SDPa preneo HRT, ukoliko Ustavni sud donese odluku da Milanović krši Ustav, on neće biti nosilac liste u I izbornoj jedinici, ali će biti kandidat SDP za premijera. U tom će slučaju nosilac izborne liste SDP u I izbornoj jedinici biti Arsen Bauk.

Milanović je danas rekao da je odluku da se kandiduje doneo pošto je „instaliranje jednog probisveta na čelo jedinice za državna hapšenja /tužilaštva u meni probudilo instinkt divlje mačke“.

Poznati hrvatski stručnjak za ustavno pravo, profesorka Sanja Barić odlučno tvrdi da bi kandidatura Milanovića, a da ne podnese ostavku na mesto predsednika države, „poigravanje Ustavom“.

„Ne može se jedno ubistvo rešavati drugim ubistvom“, komentarisala je ona za HRT argumentaciji Milanovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com