Veliko uzbuđenje zbog reči Makrona :Čija će vojska u Ukrajinu?

Na sinoćnje izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da slanje evropskih vojnika u Ukrajinu nije isključeno, izazvala je glasne negativne reakcije medju njegovim NATO i EU partnerima, ali je još jednom potvrdio francuski premijer Gabrijel Atal.

Atal je za radio RTL rekao kako je predsednik Francuske hteo da kaže da „ne treba ništa isključiti u jednom ratu koji se opet dešava u srcu Evrope i pred vratima EU“.

Atal je, kako prenosi France24TV, podsetio da su mnoge države pre dve godine isključivanje mogućnost slanja naoružanja Ukrajini.

„Danas smo pri slanju raketa velikog dometa kako bismo podržali Ukrajinu“, rekao je Atal.

U Nemačkoj su postojanje čak i teme slanja vojske j Ukrajinu demantovali kako predstavnici vladajuće koalicije tako i predstavnici opozicije.

Šef Zelenih Omid Nuripur je, kako prenosi ARD, izjavio :“To uopšte nije tema. To nije tema diskusija u Nemačkoj, kao ni u Savezu“.

Požurili su da svoj stav o ratnim planovima francuskog predsednika iznesu premijeri Švedske, kojoj su vrata NATO upravo otvorena, kao Češke, koja rukovodi inicijativom za kupovinu municije za Ukrajinu u trećim državama.

„Češka ne razmišlja o slanju trupa u Ukrajinu“,izjavio je češki premijer Pjotr Fiala.

„Ovog trenutka to uopšte nije tema“, rekao je švedski premijer Ulof Kristensen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com