Vinterkorn: Folksvagen je moj život!

U svojoj ostavci podnetoj danas na sednici Predsedništva Nadzornog odbora Folksvagena, dosadašnji šef te firme Martin Vinterkorn i dalje tvrdi da za prevaru sa merenjem izduvnih gasova Folksvagenovih dizelaša nije znao:

Vinterkorn

„Potresen sam onim što se događalo proteklih dana. Nisam pojma imao da su greške takvih posledica u koncernu Folksvagen  moguće.

Kao šef Uprave preuzimam odgovornost za otkrivene nepravilnosti kod dizel motora i zato sam Nadzorni odbor zamolio da postignemo sporazum o prestanku moje funkcije kao šefa Uprave koncerna Folksvagen. Činim to u interesu firme, iako svesno nisam počinio nikakvu grešku.

Folksvagenu je potreban nov početak – i personalni. Svojom ostavkom ja oslobađam za to put. Moj je motiv uvek bio da služim firmi, pre svega našim klijentima i zaposlenima. Folksvagen je bio, jeste i ostaće moj život.

Putem prosvećenja i transparentnosti kojim smo krenuli mora se nastaviti. Samo tako se poverenje može ponovo zadobiti. Ubedjen sam da će koncern Folksvagen i njegov tim znati da savladaju ovu tešku krizu“.

Folksvagen je saopštio da se pre petka i redovne sednice Nadzornog odbora neće znati naslednik Vinterkorna. A o njegovoj daljoj sudbini već se spekuliše – mogao bi, smatraju mediji – da se udomi u fudbalskom klubu Volfsburg, koji je sa mesta šefa Folksvagena tako izdašno pomagao da se već raspravlja i o daljoj materijalnoj sudbini kluba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com