Vojvođanska banka: Nemamo veze s Grčkom

Vojvođanska banka nikada nije investirala u Grčku, niti ima izloženost prema finansijskim instrumentima iz Grčke, saopštila je ta banka.

Vojvodjanska banka

„Klijenti Vojvođanske banke nemaju razloga da brinu. Vojvođanska banka je srpska banka koja je osnovana i posluje u Srbiji u skladu sa domaćim propisima i pod striktnim pravilima Narodne banke Srbije… Vojvođanska banka posluje kao i do sada zahvaljući činjenici da je nezavisna od svog akcionara, da ima snažnu likvidnost i visok nivo kapitala“, navodi se u saopštenju Vojvođanske banke čiji je većinski vlasnik Nacionalna banka Grčke.

U saopštenju se dodaje da „bilo koje radnje grčke vlade i centralne banke, a u vezi sa izricanjem mera po grčki finansijski sistem, nemaju pravno dejstvo u Srbiji i ne mogu da utiču naredovno poslovanje i stabilnost Vojvođanske banke“.

Vojvođanska banka blisko sarađuje sa Narodnom bankom Srbije, a od danas Narodna banka Srbije privremeno primenjuje dodatne mere iz predostrožnosti koje imaju za cilj preventivno delovanje radi sprečavanja prelivanja bilo kakvih negativnih efekata na bankarski sektor Srbije.

„Ističemo daove mere ne sadrže nikakva ograničenja u odnosu na deponente i štediše Vojvođanske banke, koji mogu i dalje da potpuno slobodno raspolažu svojim sredstvima u punom iznosu, kao štu su činili i do sada“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com