Pobesneli Junker: Grčka nas je izdala!

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker osuo je, na konferenciji za medije, drvlje i kamenje na grčke zvaničnike i poručio da se oseća kao da ga je Grčka izdala.

junker

“Nemam bolje reči za to što nam je Cipras uradio. Posle svih napora koje smo uložili, na kraju se osećamo izdanim. Potezi grčkog premijera su čist populizam, taktička igra i pre svega – egoizam. Stavili su jednu demokratiju nasuprot drugih 18, a to nije dostojno grčkog naroda. Mi smo učinili zaista sve i vreme je da grčki narod sazna pravu istinu”, rekao je vidno besni Junker.

On je pozvao Grke da na nedeljnom referendumu glasaju za ostanak u evrozoni.

“Zaokružite DA, jer DA znači ostanak u evrozoni. Svi ostali scenariji su čisto samoubistvo”, istakao je predsednik Evropske komisije.

Junker je optužio Ciprasa i njegovog ministra finansija Janisa Varufakisa da su lagali javnost tvrdnjama da se od Grčke zahteva dodatno smanjenje penzija.

“Govore da smo predlagali smanjenje penzija, ali to jednostavno nije istina. Ta ponuda nikada nije bila na stolu! Ono što smo mi predložili je bilo zahtevno, ali pošteno. Ponavljam, Evropa je sve uradila da Grčka ne bankrotira“, zaključio je Junker.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com