Vučić : Nisam rekao da je neko izgovorio reč ‘sankcije’

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u Narodnoj skupštini Republike Srbije danas je rekao da nije nijednom rekao da je Srbiji postavljen ultimatum, niti da je neko od pet medjunarodnih pregovarača pomenuo reč ‘sankcije“ ukoliko Srbija ne prihvati francusko-nemački plan za Kosovo i Metohiju.

„Rekao sam da je teško, a ne da je ultimatum… Nisam rekao da je neko izgovorio reč sankcije“, rekao je Vučić.

„Ali su mi dva od 5 pregovarača rekli da će biti : zaustavljene evropske integracije, zaustavljen dotok stranih investicija, a povučene dosadašnje investicije i uvedene ostale sveobuhvatne mere za Republiku Srbiju. Ajde da vidim da neko od njih 5 kaže da nije istina“, rekao je Vučić.

On je odgovarao na pitanja poslanice Demokratske stranke Ksenije Marković koja se izmedju ostalog zapitala, koja je svrha tekuće sednice Narodne skupštine?

„I ja se pitam šta je svrha? Odbili ste konsultacije… Vi mene pitate šta je svrha? Šta je ovo? Skrivena kamera? Šta hoćete od mene? Zašto ste me zvali? Da me linčujete? Šta stvarno hoćete od mene?“, govorio je Vučić.

Povodom novih uslova za formiranje Zajednice srpskih opština, koje je objavio premijer Privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti, Vučić je poslanike pozvao da pročitaju četiri sporazuma kojima je regulisano formiranje Zajednice srpskih opština :Osnovni briselski sporazum u kome se 6 tačaka odnosi na ZSO, Sporazum o implementaciji, Sporazum o osnovna 22 principa za formiranje ZSO, Upravljački tim za ZSO.

On je rekao da su novi uslovi Aljbina Kurtija „sprdnja sa medjunarodnom zajednicom“, a Kurti je tražio : da ZSO bude u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, da ne može da bude nacionalna, dakle srpska, da mora da promeni naziv i da ne može da ima izvršne nadležnosti, da Vučić povuče pismo koje je uputio na adrese pet evropskih država koje nisu priznale Kosovo…

Kasnije je Vučić rekao „da, mi znamo šta su principi [ZSO] samo što oni to neće da poštuju“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com