Šaip Kamberi : Kurti nije terorista nego izabrani premijer

Poslanik Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi rekao je danas da Srbija treba da pregovara sa Aljbinom Kurtijem.

„Neću podržati Izveštaj u kome se za sve okrivljuje albanska strana, ali podržavam svaki napor da se sporazum sa Kosovom postigne sada. Rašireno je antialbansko raspoloženja i imamo problem potpunog odsustva osećaja za realnost. Aljbin Kurti niti je monstrum, niti terorista nego legalno izabrani premijer i treba ga prihvatiti i sa njim postići sporazum“, rekao je Kamberi u Narodnoj skupštini Republike Srbije tokom rasprave o Izveštaju o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od 1.septembra 2022.do 15.januara 2023.

On je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić žali što je Aljbin Kurti amnestiran sa 1800 Albanaca 2000-tih godina i nije i sad u zatvoru.

„Uhapsili ste mladića, dobili ste premijera sa kojim morate da pregovarate“, rekao je Kamberi.

On je rekao da je legitimno pravo Srbije da traži prava za srpski narod na Kosovu ali da ista prava mora da obezbedi nacionalnim manjinama u Srbiji.

Aleksandar Vučić je rekao da je Kamberi na nekom drugom mestu izjavio da je Srbija fašistička država, a Albanci u njoj izloženi genocidu.

„Ko veruje Aljbinu Kurtiju, ne veruje u istinu“, rekao je Vučić.

Kamberi je rekao da u raspravi više neće učestvovati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com