Zoran Milanović sedla konja da spasava Hrvatsku

Narednih dana će pravnici u Hrvatskoj nastaviti odmah započeti spor oko toga da li je u skladu sa Ustavom RH novonastalo stanje Zorana Milanovića kao istovremeno predsednika države i kandidata za poslanika jedne političke stranke, čiji formalno nije član.

Svoju odluku da na takav način učestvuje na parlamentarnim izborima, koje je sam raspisao za 17.april, Milanović je, kako prenosi HRT, novinarima objasnio na sledeći način :

„U životima svakoga od nas postoje trenuci u kojima trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije u biti ne može, prestaje uobičajeno, prestaje normalno, prestaje banalno. Taj čas je kucnuo na moja vrata, na vrata mnogih od nas, ali na moja vrata konkretno nametom stanovitog Turudića (Ivan, novoizabrani šef Državnog tužilaštva Hrvatske). To nije kap koja je prelila času, to je kanta koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koje guše našu zemlju već godinama. Došlo je vrijeme, kako bi rekli moji preci u splitskoj zagori – da se konji sedlaju. Okupit ćemo saborsku većinu, verujem jasnu i čvrstu, za vladu nacionalnog spasa – baš tako, nacionalnog spasa-i punog gasa krenuti u čišćenje Augijevih staja koje su AP [aktuelni hrvatski premijer Andrej Plenković]i njegova bulumenta ostavili iza sebe“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com