Ako se 4 dana posle vakcine AstraZeneka osećate loše, pravac lekar

Paul Erlih institut, relevantni nemački institut za vakcine, objavio je saopštenje u kome se osobe, koje su primile vakcinu protiv Covid-19 AstraZeneka, a koje se i četiri dana posle vakcinacije sve lošije osećaju, da se odmah obrate lekaru.

Taj Institut je predložio, a Vlada Nemačke prihvatila, da se vakcinacija vakcinom AstraZeneka privremeno obustavi do okončanja dodatnih ispitivanja.

Evo kako svoju odluku obrazlaže Paul Erlih institut:

„Paul Erlih institut preporučuje, posle intenzivnih konsultacija o teškim tromboidnim dogadjajima u Nemačkoj i Evropi, da se privremeno obustavi vakcinacija vakcinom protiv Covid-19 AstraZeneka.

U odnosu na stanje od 11. marta 2021, u medjuvremenu su (stanje: 15. mart 2021) u Nemačkoj prijavljeni novi slučajevi. Pri analizi novih podataka, stručnjaci Paul Erlih instituta su registrovali umnožavanje jedne specifične forme veoma retke tromboze moždanih vena (Sinusvenenthrombose), a u vezi sa deficitom krvnih pločica (Thrombozytopenie) i krvarenjima, u vremenskoj blizini sa vakcinacijom vakcinom protiv Covid-19 AstraZeneka.

Podatke će dalje analizirati i vrednovati Evropska agencija za lekove (EMA).

Do okončanja ove valorizacije, obustavlja se vakcinacija vakcinom protiv Covid-19 Astra Zeneka u Nemačkoj. Odluka se odnosi i na vakcinaciju i revakcinaciju“, navodi Paul Erlih institut.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com