Aleksej Navaljni kandidovan za Nobelovu nagradu za mir

Posle američkog predsednika Donalda Trampa i izraelskog premijera Benjamina Natanjahua, za Nobelovu nagradu za mir kandidovan je i ruski bloger Aleksej Navaljni.

Njega je za Nobelovu nagradu za mir kandidovala grupa američkih univerzitetskih profesora.

„Veći broj profesora priznatih univerziteta, koji se bave Rusijom, kandidovali su Navaljnog za Nobelovu nagradu za mir“, napisao je na Fejsbuku profesor američkog univerziteta Ratgers Sergej Jerofejev, a prenosi Komersant.

On tvrdi da su se neki od potpisnika pod tu kandidaturu ranije negativno odnosili prema delatnosti Navaljnog, ali su sada promenili mišljenje.

„Čak i one kolege, koje smatraju da je Nobelova nagrada za mir unekoliko diskreditovana, slažu se da joj treba dati šansu, ukoliko je dobije Navaljni“, napisao je Jerofejev.

Ruskom blogeru i opozicionaru Alekseju Navaljnom pozlilo je 20. avgusta u avionu na liniji sibirski grad Tomsk – Moskva.

Avion se prizemljio u Omsku gde je Navaljnom pružena pomoć u lokalnoj bolnici, koja je saopštila da su komplikacije sa zdravljem posledica poremećaja metabolizma.

Na zahtev porodice i saradnika, Navaljni je 22. avgusta specijalnim avionom prebačen u berlinsku bolnicu Charite, koja je saopštila da se radi o trovanju.

Laboratorija Bundesvera u Minhenu, utvrdila je da je Navaljni otrovan bojnim otrovom iz grupe „novičok“ .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com