Danica Grujičić : 1999.godine je nad celim regionom izvršen ružan, nečovečni eksperiment

Ministarka zdravlja u Vladi Srbije Danica Grujičić izjavila je danas da je protiv SR Jugoslavije 1999.godine vodjen nuklearni i hemijski rat, da je to bila regionalna ekološka katastrofa, jedan ružan i nečovečan eksperiment nad celim regionom,ne samo nad Srbijom i Crnom Gorom.

Ona je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS poručila da medjunarodna naučna zajednica treba da ispita kolike su posledice bombardovanja NATO po zdravlje ljudi, a posebno da je potrebno da se zabrani oružje sa osiromašenim uranijumom.

Grujičić je rekla da je evidentno da u Srbiji imamo povećanje broja, malignih bolesti, da su tumori sve agresivniji, kao i da je to uticalo i na porast steriliteta, autoimunih bolesti, kao i mentalnih smetnji.

Problem ljudi koji negiraju loš uticaj uranijuma i osiromašenog uranijuma je to što ne razumeju šta je kancerogeneza, ocenila je ministarka zdravlja.

Radijacija postoji u trenutku kada dodje do eksolozije, posle toga, nanočestice ulaze u pluća, digestivni trakt, u bubrege i onda se može svakog trenutka očekivati da ta alfa čestica, koja je 50 puta kancerogenija nego bilo koja druga, izadje iz jednog atoma osiromašenog uranijuma i od normalne napravi malignu ćeliju, objasnila je dr Grujičić gostujući u Jutarnjem dnevniku RTSa.

Ona je ukazala na to da je sedam godina nakon bombardovanja uočen najpre porast broja obolelih od leukemije, limfoma, kao i da su to takozvani sistemski maligniteti, a da se solidni tumori pojavljuju posle 10,15 godina u povećanom broju, pri čemu su agresivniji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com