Etički savet protiv prioritetnog vakcinisanja olimpijaca

Etički savet Nemačke izjasnio se protiv prioritetnog vakcinisanja profesionalnih sportista koji učestvuju na Olimpijskim igrama ili drugim medjunarodnim takmičenjima.

„Profesionalni sportisti sami po sebi su manje podložni riziku (infekcije) nego visokorizične grupe, a manje su podložni i drugim rizicima. Zato bih rekla da profesionalni sportisti ne bi trebalo da budu obuhvaćeni ovim pravilima o prioritiziranju. I tu ne bi trebalo da se čine posebni izuzecu“, rekla je predsednica Etičkog saveta Nemačke Alena Buks, a prenosi Biznis i

nsajder.

Etički savet Nemačke je savetodavni organ čije članove imenuje predsednik Nemačke.

Pre nekoliko dana je predsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah izjavio da je taj Komitet protiv toga da se olimpijci vakcinišu preko reda.

On je rekao da prioritetno treba da se vakcinišu „visokorizične grupe, zdravstveni radnici i oni koji naše društvo održavaju u životu“.

Olimpijski komitet je ranije izrazio nadu da će što je moguće veći broj olimpijaca, kojima vakcina u redovnoj proceduri  bude dostupna, u Tokio doći vakcinisani, ali je isključio mogućnost obaveznog vakcinisanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com