Gde se može pročitati odluka o PCR testu kao uslovu ulaska u Srbiju

U Srbiji se uobičajilo da odluka važne za gradjane predsednik države ili predsednica Vlade saopštavaju u izjavama za pojedine televizije, pa onda gradjanin muku muči da do teksta takve odluke dodje, kako bi znao kakvo mu je vladanje zvanično propisano.

Takav je slučaj s odlukom o novom režimu na granicama Srbije, pre svega za njene državljane, a onda i za strance.

Mediji su u petak preneli da je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila da je doneta odluka prema kojoj gradjani Srbije mogu slobodno da napuštaju zemlju, ali vodeći računa o režimu ulaska u zemlju u koju su naumili, a naročito s obzirom na trenutnu korona-situaciju.

Što se ulaska u Srbiju tiče, gradjanin Srbije je obavezan da ima ne više od 72 sata  star negativan PCR test na koronavirus ili će po ulasku u zemlju morati u 14-dnevni karantin.

Drugi član Štaba za borbu protiv Covid-19 je izjavio da će test koštati 6000 dinara.

Kad je ova odluka stupila na snagu?

Gde gradjani mogu da je pročitaju i saznaju detalje o uslovima testiranja. Mogu li da se testiraju sami? Mogu li da se testiraju na granici?

Gde strani studenti i privrednici mogu da pročitaju pod kojim novim uslovima oni ulaze u Srbiju.

Inače, na sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije u rubrici Covid-19, korisne        informacije o putovanjima stoji da su granični prelazi Republike  Srbije 20.3 2020.godine zatvoreni za putnike  u drumskom, železnicom, avio i vodnom saobraćaju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com