Specijalni letovi u Pariz, Beč, Frankfurt i Cirih i obratno

Er Srbija je objavila da će od sutra 11.maja, pa do petka 15.maja obaviti pet specijalnih letova iz Pariza,  Beča, Frankfurta i Ciriha do Beograda.

Ovi letovi, kako se navodi na sajtu kompanije, nisu u redovnom redu letenja nego su specijalni i namenjeni su gradjanima Srbije, koji iz tih gradova žele da se vrate u zemlju.

Specijalnim letovima se može i iz Beograda otputovati u navedene gradove. Gradjani su dužni sami da se obaveste o zdravstvenim i drugim uslovima za ulazak u države do kojih se let obavlja.

Zainteresovani gradjani na sajtu kompanije www.airserbia.com mogu popuniti formular i poslati na adresu repatriation@ Air Serbia. com

Na tim letovima gradjani ne mogu koristiti avionske karte koje nisu realizovane zbog prekida saobraćaja izazvanog epidemijom Covid-19.

Takodje su sami dužni da se obaveste o zdravstvenim uslovima za ulazak u Srbiju, dok će im Er Srbija obezbediti maske, koje su dužni da nose tokom putovanja.

Letovi su planirani : 11.maja iz  Pariza za Beograd  (295 evra u jednom pravcu), 13.maja iz Beča (155 evra), 12. i 14.maja iz Frankfurta (255 evra), 15.maja iz Ciriha (225 evra).

Er Srbija je avio saobraćaj obustavila 19.marta 2020.godine zbog epidemije koronavirusa, od 20.marta su zatvoreni i granični prelazi. Republike Srbije za putnike u svim vidovima saobraćaja, pa i aviosaobraćaju.

Otad je Er Srbija obavljala humanitarne letove za potrebe Vlade Srbije.

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić je pred poslanicima Narodne skupštine u sredu 6.maja rekao da je u Srbiju avionom vraćeno oko 7000 gradjana Srbije, a da nikom ništa nije naplaćeno

Ali, rekao je Dačić, Srbija nije turistička agencija i više besplatnih prevoza nema.

Ministarka gradjevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović rekla je da je Er Srbija, zbog Covid-19, imala gubitke oko 40 miliona evra i da će Srbija pomoći toj kompaniji, kako su i druge države pomogle svojim kompanijama.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com