I Nemačka oborila rekord dnevnih Covid-19 infekcija

U poslednjih 24 sata u Nemačkoj je potvrdjeno 6.638 novih slučajeva Covid-19 čime je oboren dosadašnji dnevni rekord postavljen u martu.

Posle osmočasovnog većanja nemačke kancelarke Angele Merkel i 16 pokrajinskih premijera, sinoć su zaoštrene mere u pogledu okupljanja i nošenja maske što bi trebalo da spreči potrebu još jednog opšteg karantina pogubnog za nemačku privredu.

U žarištima virusa gde se u toku sedam dana utvrdi 35 novoinficiranih na 100.000 stanovnika biće obavezno nošenje zaštitnih maski i na otvorenom. U tom slučaju broj učesnika okupljanja na otvorenom ograničen je na 25, a u privatnim prostorijama na 15.

Ukoliko broj inficiranih poraste na 50 na svakih 100.000 stanovnika, i na otvorenom i u privatnim prostorijama dozvoljeno je okupljanje najviše 10 osoba, pri čemu se može raditi o članovima najviše dva domaćinstva.

Nemci su ostali duboko podeljeni oko zabrane smeštaja u hotelima za osobe iz nemačkih gradova i oblasti, koje Robert Koh institut odredi kao žarišta Covid-19, sa više od 50 zaraženih na 100.000 stanovnika, sem ukoliko poseduju negativan test na Covid-19.

Posle ogromnih protesta hotelijera,
dve pokrajine su danas za svoju teritoriju ukinule tu zabranu: Saksonija i Baden Virtemberg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com