Imamo li mi problema s interesom za vakcinaciju?

Toliko tekstova o našoj zemlji pozitivnim povodom nije objavljeno, ne pamti se otkad.

Srbija je hvaljena zbog pametnog načina nabavke vakcina protiv Covid-19, a zatim je opet hvaljena zbog pomoći u vakcinama koje je ponudila državama komšijama.

I neće sad biti vrag da postanemo svetski primer nedovršene imunizacije sopstvenog stanovništva, a nedovršena imunizacija isto je što i propala imunizacija. A spekulacije o tome u medijima van Srbije su već počele.

U Srbiji je vakcinacija počela pre gotovo 3,5 meseca: predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da „ohrabruje činjenica“ da je dosad 26 odsto punoletnih gradjana dobilo bar jednu dozu vakcine, a 20 odsto obe doze. Plan je da do kraja aprila 40 odsto gradjana dobije bar jednu dozu vakcine.

Srbija ima oko 5,5 miliona punoletnih gradjana. Sa 500.000 vakcina Sinopharm i 106.420 doza vakcina Pfizer, koliko je stiglo ove nedelje, ukupno je u Srbiju stiglo 3,5 miliona vakcina, rekla je premijerka.

Ona je rekla da je u populaciji staroj izmedju 65 i 74 godine vakcinu dobilo 51%, a u populaciji preko 74 godine 41 odsto osoba. Da li je to „čak“ ili „samo“?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com