Koliko su gradjani vakcinisani sa Sinopharm zaštićeni?

Gde god da se zaustavite za trenutak, čekajući autobus, šetajući kucu, da kupite hleb, narod raspreda o tome koliko se gradjana vakcinisanih kineskom vakcinom Sinopharm ipak zarazilo virusom  SARS-CоV-2, a koliko je čak vakcinisanih i preminilo. I svi se, kao, pozivaju   na svoje rodjake i prijatelje zaposlene u Covid – bolnicama.

Mnoge laboratorije u Beogradu na svojim Internet sajtovima imaju ponudu testova na antitela i posle vakcinacije. Odjednom, predstavnici jedne od poznatijih panično su po medijima  počeli da odgovaraju gradjane od testiranja posle vakcinacije.

Kineska kompanija Sinopharm je objavila da testira potrebu vakcinacije i trećom dozom, ukoliko se pokaže da njena vakcina ne deluje protiv južnoafričkog soja Covid-19.

Predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, kako prenosi sajt Vlade Srbije, postavljeno je pitanje gradjana koji su primili kinesku vakcinu, a ni posle 40 dana od revakcinacije nisu razvili antitela.

Brnabić na to pitanje nije dala odgovor koji bi efikasno ućutkao napred navedene sumnje.

Što se tiče treće doze, ostavimo to stručnim službama, rekla je Brnabić. U ovom trenutku se ne razmatra davanje treće doze, ali ako to bude preporuka samog proizvodjača, to će biti uzeto u obzir. Dakle, preporuka proizvodjača i analize koje mi radimo – ALIMS, Krizni štab i naše nacionalno telo za imunizaciju, imaće uticaj na takvu odluku, rekla je Brnabić.

Dakle, zbunjenost gradjana vakcinisanih kineskom vakcinom – ostaje, i nadležne medicinske, a ne političke, institucije su im ostale dužne detaljnih objašnjenja. Ta zbunjenost, kao ni iznebuha zaštita gradjana vitaminima, ne doprinosi daljoj spremnosti na vakcinaciju.

I da ne bude zabune, potpisnica ovih redova se vakcinisala kineskom vakcinom i ima antitela.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com