Još 2 preminula u Novom Pazaru, džamije zatvorene

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Djerlek danas je saopštio da su u toj bolnici tokom poslednja 24 sata preminula od Covid-19 još dva pacijenta jedan iz Novog Pazara, jedan iz Tutina, prenosi Radiostoplus.

On je rekao da je u bolnicu primljeno još 13 Covid pacijenata  tako da ih je sada ukupno 209.

Opšta bolnica Novi Pazar od juče prima i bolesnike iz Sjenice zbog, kako je saopšteno, preopterećenosti bolnice u Užicu.

Djerlek je rekao da je 10 pacijenata u respiratorskoj jedinici, tri na respiratorima.Kako je ranije saopšteno Opšta bolnica Novi Pazar dobila je još 10 respiratora i sada ih ima 28.

Prema fotografiji, koju objavljuje Sandžak press, Djerlek se na konferenciji za štampu pojavio s predstavnicima vojske.U Novom Pazaru je juče podignuta vojna bolnica sa 160 kreveta.Djerlek je rekao da se očekuje da ona do kraja dana počne da prima prve pacijente.

Mešihat u Novom Pazaru doneo je odluku o zatvaranju džamija.

„Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih korona virusom na teritoriji Republike Srbije, posebno na prostoru Sandžaka, a imajući u vidu činjenicu da se zdravstveni sistem na području Sandžaka nalazi u opštem kolapsu, te da nije u prilici svim obolelim pružiti adekvatan tretman i bolničko liječenje, što je veliki broj zaraženih prisilio da se liječe u kućnim uslovima, boraveći sa svojim članovima porodice i potencijalno opasnim za širenje virusa na svoje ukućane, porodicu i okruženje, Mešihat Islamske zajednice, u cilju preventivnog djelovanja i sprječavanja da se zaraza širi džamijskim putem, donosi odluku o zatvaranju džamija, prenosi saopštenje Mešihata Sandžak press.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com