Kineska Betvumen negira da je prebegla na Zapad

Kineska naučnica She Zhengli iz Laboratorije za istraživanje virusa u Vuhanu, demantovala je na svom nalogu na platformi WeChat informacije da je prebegla na Zapad, prenelo je kinesko izdanje Global Times dan pre nego što se u medijima širom sveta pojavio izveštaj saveza pet tajnih službi u kome se njenom radu pridaje poseban značaj.

Kako prenosi Global Times, She Zhengli, koja zbog svog istraživanja slepih miševa i virusa ima nadimak Batwoman, napisala je: „Sve je u redu sa mnom i mojom porodicom, dragi prijatelji“.

Ona je, navodi kinesko izdanje, kao dokaz objavila devet novih fotografija.

She Zhehgli je takodje dodala: „Ma kako stvari teške bile, to se neće nikad dogoditi. Mi nismo uradili ništa loše. Sa jakom verom u nauku, mi ćemo dočekati dan kad će se oblaci razići i sunce zasijati“, napisala je ona povodom, tvrdi Global Times, pisanja zapadnih medija da je „prebegla s dragocenim podacima u ambasadu SAD u Parizu“.

Global Times podseća da je She Zhengli i ranije u više navrata demantovala tvrdnje vezane za njen i rad Laboratorije za istraživanje virusa u Vuhanu.

Tako je, citira to izdanje, 2. februara ove godine na tvrdnje indijskih naučnika da bi virus mogao da potiče iz laboratorije u kojoj ona radi, napisala  da je „novi koronavirus iz 2019. godine kazna prirode zbog neurednog načina života ljudi. Ja garantujem svojim životom da virus nema nikakve veze sa laboratorijom“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com