Klinički centar Niš: Zbog dezinformacija, svakodnevne konferencije za štampu

Klinički centar Niš danas je objavio da će od sutra svaki dan u podne držati konferenciju za štampu na kojoj će novinari moći da pitaju o najnovijim podacima u vezi sa Covid-19.

Na tim konferencijama neće se saopštavati samo aktuelni podaci za Niš nego i za Leskovac, Surdulicu i Vranje.

Na ovaj korak KC Niš se odlučio kako bi stao na kraj širenju dezinformacija, a ne zato što su danas novinari iz desetak redakcija najavili dolazak u KC Niš i „došli nepozvani u tudju kuću“, rekao je portparol KC Niš Nikola Marković a prenosi portal Južne vesti.

Kćerka ratnog hirurga Miodraga Lazića optužila je KC Niš za smrt svog oca, koji je umro od Covid-19, a Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je inspekcija tog Ministarstva izvršila kontrolu i da propuste u lečenju dr Lazića nije pronašla.

BIRN je u svojim natpisima o navodnom lažiranju broja umrlih od Covid-19 naveo da se zvanični podaci od onih kojima ta mreža raspolaže najviše razlikuju za područje Niša.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, medjutim, ukupna smrtnost u Srbiji je tokom prvih pet meseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine smanjena, a najviše u Regionu istočne i južne Srbije. Statističari još nisu objavili podatke o broju umrlih po uzrocima smrti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com