Knjiga: Kako je Covid-19 pokazao katastrofalna neuspeh zapadnih vlada

Ričard Horton, višedecenijski šef medicinskog časopisa The Lancet objavio je knjigu pod naslovom “ Covid-19 katastrofa, šta je bilo pogrešno i kako sprečiti da se ponovi“.

Knjizi su, s razlogom, naročitu pažnju posvetili u Velikoj Britaniji i Francuskoj, a Mond je svoj razgovor s Hortonom naslovio citatom:“Covid-19 je pokazao katastrofalan neuspeh zapadnih vlada“.

Medjutim, posebno Gardijan, ističe i kontroverze iz 25 godina dugog Hortonovog upravljanja časopisom The Lancet.

Poslednja pokazuje da je Covid-19 izazvao haos i u naučnim redovima jer kako drugačije objasniti da su dva ugledna medicinska časopisa-The Lancet i New England Journal- objavili studije o temi , koje su onda brže – bolje morali da povlače. Oni su uobičajeni postupak nezavisne provere podataka u objavljenim studijama skratili, kako se, kao što svedočimo, skraćuju propisani postupci odobravanja lekova i testiranja vakcina protiv Covid-19.

Horton je, medjutim, još poznatiji po objavljivanju studije Endrju Vejkfilda, koji je doveo u vezu MMR vakcinu i autizam. Ova studija je imala ogromne posledice širom sveta, a The Lancet je, podseća Gardijan, povukao tek nakon 12 godina!?

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com