Radnici klanice Teniz pobegli od karantina u Rumuniju i Bugarsku

Klemens Teniz, vlasnik kompanije Teniz, čiju smo investiciju svojevremeno očekivali u Srbiji, konstatovao je da ovako kako je dosad bilo, dalje u toj kompaniji neće moći i najavio promene, ali ministar zdravlja pokrajine Severna Rajna Vestfalija Karl Jozef Lauman  mu je otpisao da će promena biti, da će biti u vidu zakonskih obaveza i da  neće zavisiti od toga ko je firmi vlasnik.

Radi se pre svega o obavezi prijavljivanja  i poštovanja radnog vremena, ali i higijenskim uslovima i uslovima smeštaja radnika čak 87 nacionalnosti, koji rade za Teniz, a pošto je Bild cajtung objavio da se mnogo njih, izmedju dva testiranja na Covid-19 , brže bolje vratilo u svoje matične zemlje pre svega Rumuniju i Bugarsku, bežeći pred mogućnošću karantina.

U najvećoj nemačkoj klanici kompanije  Teniz u mestu Reda – Videnbrik danas je Covid – 19 potvrdjena  kod 1331 zaposlenog pošto je, na osnovu jedva prezentovanih spiskova s njihovim adresama, testirano ukupno 6139 zaposlenih. To je, izveštavaju nemački mediji, znatno manje zaposlenih nego pri ranijem testiranju, pa i pokrajinske vlasti zaključuju da je pisanje Bild cajtung istinito.

Zato su danas u ceo slučaj uključene ambasade zainteresovanih država, a predstavnici nekih od njih i u krizni štab.

Na fonu epidemije Covid-19, ukupna  problematika nemačkih klanica već je neko vreme na dnevnom redu javnosti.

Po svemu sudeći, bedni uslovi u kojima u njima rade ljudi iz istočnih članica EU, a kojima se mogu  zahvaliti neviđeno niske cene mesa u nemačkim prodavnicama,  ne bi nikome smetali da nisu postali izvorište zaraze i za kupce tog mesa.

Sad već nije neverovatno da će se tim uslovima pozabaviti ne samo pokrajinski parlament Severne Rajne Vestfalije nego i federalni parlament Nemačke.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com