Koliko košta da ličim na Ivanku?

Žene širom sveta našle su novu zajedničku motivaciju: cilj je ličiti na Ivanku Tramp. U široko komercijalizovanom svetskom selu ništa prirodnije nego da se toj želji udovolji i da se to lepo naplati. Tako ambiciozan cilj košta i do 60.000 dolara.

U Kini je osnovana ordinacija za korekcije lica namenjena samo ostvarenju te želje: ličiti na prvu kćerku Amerike.

Estetski hirurzi, kao Frenklin Rouz iz Hjustona, priznaju da im sve više žena dolazi prosto noseći u rukama sliku prve kćerke Amerike. Pred televizijskim kamerama svetskih stanica defiluju novopečene „Ivanke“ uverene da je sada lakše dobiti ulogu na filmu ili se uspešnije kretati kroz život uopšte.

Medjutim, ti isti lekari koji će na novoj pomami zaraditi, poručuju da se svaka žena koja poželi da joj se lice prekroji kako bi bila Ivanka (ili bilo ko odredjeni drugi) najpre obrati psihijatru. Iza takve želje se mogu kriti i ne sasvim bezazlene stvari.

Zatim, priznaju oni, zbilja neobičnu lepotu Ivanke Tramp u velikoj meri čini oblik lica, koji je, kažu, prelep i ne može se skrojiti. Ali nije samo sve ni u fizičkim karakteristikama gospodje Tramp-Kušner, kažu estetski hirurzi, njenu lepotu čini i njena pamet, i uspešnost u poslu i način odevanja, najzad, možda posebnu notu svemu daje slovenski šarm koji je nasledila od majke rodjene Čehinje Ivane Tramp.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com