Kome idu te pare: Od Srbije još 100.000 evra za Covid-vakcinu

Srbija se još jednom odazvala na poziv predsednice Evropske komisije Ursula fon der Lajen i, ovog puta, organizaciji Global citizen donirala još 100.000 evra za podršku svetskim naporima za razvoj vakcine protiv Covid-19, objavljeno je danas na sajtu Vlade Srbije.

Ukupno je, u okviru jučerašnje video-konferencije i uz učešće svetskih zvezda, obećano 6,15 milijardi evra, od toga je Evropska komisija obećala 4,9 milijarde.

Tokom prethodne video konferencije, održane 4. maja u okviru akcije „Globalni cilj – Ujedinjeni za našu budućnost“, obećano je 10 milijardi evra. Ta je konferencija održana na inicijativu Evropske komisije, Alijanse za vakcine CEPI, Globalne alijanse za vakcinu GAVI i Svetske zdravstvene organizacije.

Srbija je tada učestvovala sa 2 miliona evra.

U komentarima na tu vest već je postavljeno pitanje: kome tačno idu te pare i kolika je garancija da će Srbija buduću vakcinu dobiti što pre je moguće i po prihvatljivoj ceni?

Može li u ovoj svetskoj akciji neku ulogu da dobije naš Torlak? Mogu li proizvodni kapaciteti naše farmaceutske industrije da se uključe u buduću proizvodnju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com