Ministarka zdravlja opet zablistala : Izlivanje amonijaka manji regionalni incident

Pošto su u nedelju kod Pirota iz šina iskliznula četiri vagona, a iz jednog je amonijak nastavio da curi i u ponedeljak, zbog trovanja amonijakom pregledano 59 ljudi, četvoro hospitalizovano, a jedna osoba preminula, bolnice u Pirotu, Beloj Palanci i Nišu posetila je ministarka zdravlja u Vladi Srbije Danica Grujičić.

Ministarka, koja je skandal s vakcinisanjem 676 beba fiziološkim rastvorom umesto BCG vakcinom nazvala propustom, skandal sa curenjem amonijaka nazvala je „manjim regionalnim incidentom“.

„U Beloj Palanci nije bilo nijednog slučaja koji se javio Domu zdravlja sinoć i danas povezano sa trovanjem, tako da mislim da je to ipak bila jedna manja regionalna, ekološka, ne mogu da kažem katastrofa, nego incident, a kakve će hronične posledice biti kod onih koji su udisali, to ćemo videti vremenom. Oni moraju biti pod medicinskom kontrolom i ja se nadam da neće imati neke trajnije posledice „, navode reči ministarke Grujičić “ Južne vesti“.

Ministarka zdravlja izjasnila se i o smrti jedne osobe, koja je nadjena u kolima, a preminula po prispeću u bolnicu.

„U Pirotu je nakon dolaska u bolnicu preminuo pacijent, čovek od 74 godine, biće uradjena sudska obdukcija, medjutim, to je pacijent koji je bio i težak kardiološki pacijent, i kako čujem, neurohirurški bolesnik. On je nadjen u svom automobilu i sad možemo postaviti pitanje ko mu je dao da vozi, ako je već neurohirurški pacijent, možda dobije epileptični napad, a možda njegov udes nema veze sa incidentom koji se desio“, rekla je Grujičić, a prenose „Južne vesti“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com