MOK : Svejedno ne mogu na Olimpijadu, Moskva: Idemo na sud

Medjunarodni olimpijski komitet je izrazio žaljenje zbog odluke Sportskog arbitražnog suda u Švajcarskoj da ukine doživotnu zabranu učešća na Olimpijskim igrama za 28 ruskih sportista jer dokazi o dopingu na osnovu kojih je zabrana izrečena nemaju dovoljnu težinu.

„Rešenje Sportskog arbitražnog suda ne znači da 28 sportista nisu ni za šta krivi. Ali u njihovom slučaju zbog nedostatka dokaza žalba je usvojena, sankcije su ukinute, a individualni rezultati postignuti u Sočiju potvrdjeni su“, rekao je generalni sekretar Suda Metju Reb.

Razočaranje odlukom objavio je i predsednik Nemačkog olimpijskog komiteta.

Medjunarodni olimpijski komitet je ponovio da na Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongčanu može učestvovati samo 169 ruskih sportista koje je MOK već pozvao. Ne i ovih 28 kojima je Sud ukinuo doživotnu zabranu. Od ovih 28, 15 pretenduju na učešće na Olimpijadi u Južnoj Koreji.

Ruska strana je ovom reakcijom veoma nezadovoljna. Moskva smatra da je odlukom suda dokazana nevinost njenih sportista i očekuje da im budu vraćene medalje osvojena na Olimpijskim igrama u Sočiju i da im se dopusti učešće na Olimpijadi u Pjongčanu. Rusija se sprema na dalje dokazivanje pred sudom da su ruski sportisti čisti i da im je mesto u Pjongčanu gde 9. februara počinju Zimske olimpijske igre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com