Ruska vakcina 10. avgusta!

Ruska vakcina protiv koronavirusa biće za Amerikance iznenađenje kakvo je 1957. godine bilo lansiranje Sputnjika, izjavio je za CNN Kiril Dimitrijev, direktor Ruskog fonda za direktne investicije, fonda koji je u Americi postao poznat kao suinvestitor prve ruske pošiljke sredstava za zaštitu Vašingtonu.

“Ovo je Sputnjik momenat“, rekao je Dimitrijev.

Dimitrijev je, kako prenosi Biznis insajder, izjavio da će vakcina Instituta Gamaljej protiv Covid-19 biti registrovana 10. avgusta.On je rekao da je 20 država već pokazalo interes za ovu vakcinu.

Njome će odmah početi da se vakcinišu najizloženiji medicinski radnici, a istovremeno će startovati treća faza njenog testiranja.

Ruski ministar zdravlja Mihail Muraško izjavio je danas, kako ga citira TASS, da bi vakcinacija stanovništva ovom vakcinom trebalo da počne u oktobru vakcinacijom medicinskih radnika i učitelja.

Kiril Dimitrijev je za CNN objasnio da ruski naučnici nisu s vakcinom žurili da bi Rusija bila prva nego iz potrebe da se zaštiti rusko stanovništvo.

Biznis insajder napominje da u vezi s ruskom vakcinom ima mnogo nepoznanica i sumnji, ali ne navodi kojih.

I ruski stručnjaci upozoravaju da treća faza ispitivanja vakcina može biti najrizičnija jer se tokom prve dve faze vakcina ne testira na slučajnom uzorku stanovništva nego medju, pre svega, zdravim ljudima. U trećoj fazi su uključeni svi: zdravi, bolesni, mladi, stari, oni koji su već preboleli Covid-19 i oni koji nisu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com