Vučić: Prodajemo oružje i Jermeniji i Azerbejdžanu, a Alijev me ceni više nego Tadića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak da Srbija izvozi oružje i Jermeniji i Azerbejdžanu da bi obezbedila uspešnost svoje namenske industrije.

Kako se navodi na sajtu Predsednika Republike Srbije, Vučić je upitan da prokomentariše izjavu bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića kako je Vučić, kad je došao na vlast i dok je prodavao oružje Jermeniji, od njega kao bivšeg predsednika tražio da zamoli predsednika Azerbejdžana da grade put Pojate – Preljina, a da Azerbejdžan obezbedi finansiranje bez kontragarancija.

On je odgovorio da je upravo za vreme vlasti SNS-a isplaćeno 90% kredita Azerbejdžanu i da Tadić to dobro zna.

Tadić je, inače, 2015. godine, u vreme kad je premijer Srbije bio Vučić za „Kažiprst“ B92 objašnjavao zašto je putovao u Azerbejdžan: „Ja sam dobio zahtev iz same Vlade Srbije da pokušam da pomognem da vlastitim kontaktima i kredibilitetom, koji još imam, da se obezbedi nastavak gradnje infrastrukture u Srbiji, pre svega autoputeva“.

„Sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alujevim imamo prijateljske odnose, a razlog zašto me Alijev više ceni nego Tadića je zato što zna da vodim zemlju kao suverenu. Nama su prijatelji i Azerbejdžan i Jermenija. Desetostruko smo prodali više naoružanja Azerbejdžanu u poslednjih nekoliko godina“, rekao je Vučić posle sednice Predsedništva SNS-a.

On je rekao da u namenskoj industriji radi 17.000 ljudi, koji hoće da ostanu na svojim radnim mestima, i, očito podsećaju i na 2000-godine, dodao je da je nekima bilo najlakše da ljudima u Čačku, Užicu, Lučanima kažu da ne treba da rade i da ih s porodicama izbace na ulicu.

“Kako mislite da nam namenska industrija opstane? Prodajemo oružje i svakako da se u tome uvek nekom zameriš”, rekao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com