Na svadbama samo tate, mame, sestre, braća i, naravno, kumovi

Štab civilne zaštite Hrvatske izašao je u susret Štabu civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije, kako je preneo HRT, i sveo krug gostiju na svadbama na najbližu rodbinu: roditelje mladenaca, braću i sestre i, naravno, kumove.

Ovo ograničenje važi do 4. avgusta, a do njega je došlo pošto su slavonske svadbe, naročito jedna u mestu Ivankovo, pretvorile Vukovarsko-sremsku županiju u žarište Covid-19.

Štab civilne zaštite Hrvatske za sredu je najavio nove mere borbe protiv Covid-19, a medju njima i ograničavanje okupljanja na najviše 100 osoba.

Kako je preneo Index.hr, o prošlom vikendu je u Hrvatskoj prebrojani 309 okupljanja sa više od 100 ljudi, epidemiološki rezultati se očekuju za 5 do 7 dana.

Zbog povećanog broja zaraženih, Hrvatski nogometni savez (HNS) je doneo odluku da se tekuće fudbalsko prvenstvo okonča bez publike, kao i fudbalski kup i kvalifikacije za popunu prve lige.

U Hrvatskoj je tokom poslednja 24 sata potvrdjeno samo 25 novih slučajeva Covid-19, ali su dve osobe preminule od te bolesti čime je ukupan broj preminulih porastao na 122.

Broj aktivnih Covid-19 slučajeva smanjen je u Hrvatskoj za 57 na 1.150.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com