Najviše gradjana s imunitetom u skijaškom centri Išgl

Medicinski fakultet u Insbruku je saopštio da je kod 42,4% gradjana austrijskog skijaškog centra Išgl utvrdjeno postojanje antitela na Covid-19.

To je dosad najviša u svetu objavljena vrednost prisustva antitela u jednoj zajednici, saopštila je direktorka Instituta za virusologiju Dorotea fon Ler a prenosi FAZ.

Samo 15% testiranih je imalo dijagnozu Covid-19, rekla je ona.

Podatak je rezultat studije koja je obavljena izmedju 21. i 27. aprila i obuhvatila je 80% stanovnika Išgla, austrijskog skijaškog mesta za koje se vezuje 40% svih obolelih od Covid-19 u Austriji, jedna trećina u Danskoj, dobar deo u Nemačkoj i drugim državama Evrope.

Udruženje potrošača Austrije ranije je najavilo kolektivnu tužbu oštećenih protiv odgovornih u pokrajini Tirol i mestu Išgl, koji se sumnjiče da su dve nedelje tajili pojavu prvih zaraženih najpre u Apres – skibar Kitzloch.

Inače, The Telegraph je objavio, pozivajući se na istraživanje italijanskih vlasti obavljeno od 23. aprila do 1. juna, da su u italijanskom mestu Bergamo antitela utvrdjena kod 57% stanovnika što je još ispod preko 60% koliko se smatra za granicu postizanja kolektivnog imuniteta. Čak i ako se zanemari da ne znači svaka prisutnost antitela u krvi i imunitet i najnovije tvrdnje naučnika da imunitet stečen prebolevanjem bolesti traje samo 2 do 3 meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com