Obavezna vakcinacija u Moskvi

Glavni lekar grada Moskve doneo je ukaz kojim se svi zaposleni u sferi usluga kao i zaposleni u gradskim organima uprave i vlasti obavezuju da se vakcinišu protiv Covid-19.

Obaveza se, izmedju ostalog, odnosi na zaposlene u trgovini, salonima lepote, ugostiteljskim objektima, pozorišta, bioskopima, koncertnim salama, bibliotekama, javnom prevozu, zdravstvu, obrazovanju, socijalnoj zaštiti…

Epidemiološka situacija u glavnom gradu Rusije Moskvi ocenjuje se kao katastrofalna: 12.000 ljudi sa potvrdjenim Covid-19 u bolnicama je, za poslednja 24 sata od posledica te bolesti je umrlo 70 ljudi.

Od 20 miliona stanovnika Moskve, dosad se protiv Covid-19 vakcinisalo njih 1,8 miliona iako su u Rusiji odobrene za upotrebu tri ruske vakcine.

„Čovek može da se ne vakciniše ako sedi kod kuće ili u vikendici, ali čim izadje iz kuće on nevoljno postaje karika u lancu širenja virusa”, objavio je na svom sajtu gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin tražeći od gradjana razumevanje za ovu odluku.

„A ako još radiš u organizaciji koja opslužuje veliki broj ljudi, u uslovima epidemije to sigurno nije tvoja lična stvar, ma kakvim  individualnim sredstvima zaštite pribegavao“, dodao je Sobjanjin.

U Moskvi se vakcinacija vrši na 100 punktova, vakcinisati se mogu svi stariji od 18 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com