Ženeva: Čemu je klimnuo glavom Bajden

­Razgovori u užem krugu izmedju američkog predsednika Džoa Bajdena i ruskog predsednika Vladimira Putina trajali su 2 sata umesto planiranih 1.15 sat. Okončani su, a ni jedna jedina informacija nije procurila iz biblioteke vile Lagranž.

Zato novinari s obe strane Atlantika raspravljaju o sitnicama, koje navodno o krupnom govore.

Za vreme kratkog prisustva novinara, dva predsednika su razmenila svoja očekivanja od susreta – biće produktivan; ima zajedničkih interesa, ali i razlika, – pri čemu se američki predsednik služio papirom kao podsetnikom.

Sad je pitanje: o kakvom se papiru radi?

Za vreme kratke komunikacije pred novinarima, noge ruskog predsednika nikako nisu mirovale, da li je to Putin bio nervozan.

Posle poziranja novinarima pred vilom Lagranž, pošto su se dva predsednika već uputila unutra, neko od novinara je viknuo: Verujete li Putinu?

Bajden se okrenuo, mahuo novinarima i lako klimnuo glavom.

To je posao analitičara govora tela: da li je to Bajden, oh američkog nadstranačkog užasa, potvrdio da veruje Putinu ili je ipak samo pozdravio novinare?

Uostalom, većina analitičara smatra da se danas neće znati o čemu su se dogovorila dva predsednika, ako se o nečem uopšte budu dogovorili.

To će se znati tek po potezima koje dve strane budu vukle u danima posle susreta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com