Odbijena ponuda Trampa da Boris Džonson bude lečen američkim eksperimentalnim lekom

Stanje britanskog premijera Borisa Džonsona je stabilno i on nije priključen na aparate za veštačko disanje, saopštio je portparol britanskog premijera, a prenosi Gardijan.

“Premijer je bio stabilan preko noći i ostao je u dobrom raspoloženju. On dobija standardnu terapiju kiseonikom i diše bez ikakve druge pomoći. Nije mu bio potreban mehanički ventilator ili neinvazivna respiratorna podrška”, rekao je portparol britanskog premijera.

Ponuda američkog predsednika Donalda Trampa da se Džonson leči američkim eksperimentalnim lekom je odbijena.

“Mi smo uvereni da premijer dobija najbolju moguću negu od zdravstvene službe. O tretmanu koji dobija odlučuju njegovi lekari”, saopšteno je iz Dauning strita.

Boris Džonson je preneo premijerske nadležnosti na ministra inostranih poslova Dominika Raba budući da u Britaniji ne postoji funkcija vicepremijera i nije regulisana procedura za ovakve slučajeve.

Ali se u britanskoj istoriji već dešavalo da premijer nije u stanju da obavlja svoje dužnosti zbog bolesti. Tako se Vinston Čerčil 1955. godine povukao zbog slabljenja mentalnog i fizičkog zdravlja, a funkciju premijera je preuzeo vicepremijer i ministar inostranih poslova Entoni Idn.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com