Otac dugog jezika, sin kraće karijere

Otac i trener najefikasnijeg ruskog fudbalskog reprezentativca Denisa Čeriševa potcenio je aktuelnu atmosferu u vezi sa dopingom u sportu, što je promptno njegovog sina suočilo s opasnošću četvorogodišnje diskvalifikacije.

Kako je intervju starijeg Čeriševa citirao londonski The Telegraph, on je opušteno izjavio da je španski tim Viljareal, u kome igra Denis Čerišev, povredu njegovog sina lečio hormonom rasta.

Španska antidoping agencija odmah je pokrenula proceduru provere navoda iz The Telegraph-a. Ruska anti-dopng agencija (RUSADA) odmah je saopštila da je sva dokumenta u vezi sa reprezentativcem Čeriševim uputila Španskoj antidoping agenciji i Svetskoj antidoping agenciji (VADA).

Ruskoj antidoping agenciji obratili su se i otac i sin Čeriševi: radilo se o lapsusu oca, a novinari izdanja “Sport vikend“ nisu napisali kako je bilo.

The Telegraph je odbio da dostavi Ruskoj antidoping agenciji snimak spornog intervjua, javili su ruski mediji.

RUSADA je objasnila: u tretmanu povreda dopušteno je lečenje krvnom plazmom bogatom trombicitima (PRP-tretman), ali je tretman hormonom rasta zabranjen i kažnjiv je sa 4 godine zabrane igranja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com