Peking meru karantina produžio na 28 dana

Posle izbijanja novog talasa epidemije Covid-19, zdravstvene vlasti u Pekingu su meru obaveznog karantina duplirale sa 14 na 28 dana.

Kako je izvestio Global Times, to je učinjeno iz straha naučnika da se novi tip virusa, povezan sa pekinškom Xinfadi tržnicom, lakše širi od onog iz Vuhana.

Većina osoba u karantinu su radnici dela tržnice gde se prodaje juneće i jagnjeće meso i naučnici su utvrdili da deo njih, kod kojih je potvrdjena infekcija, ili nema simptome ili ima atipične simptome, tako da se na osnovu simptoma o prisustvu virusa ne može suditi.

To što neki od radnika nisu imali jasnih simptoma i što im je test na Covid-19 u toku 14-dnevnog karantina bio negativan nije dovoljno da se tvrdi da oni nisu virus širili okolo na druge ljude, pa će im test biti ponovljen u roku od 28 dana, rekao je Shi Gouging, stručnjak Kineske nacionalne komisije za zdravstvo.

Inače, zanimljivo je da u beogradskim stomatološkim ordinacijama pacijenti potpisuju izjavu da u poslednjih 28 dana nisu putovali u epidemiološki rizične oblasti niti su imali kontakte sa osobom koja je putovala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com