Poziv u pomoć: Zabranite ovakve svadbe!

Slavonski zdravstveni organi su se predosmislili: umesto ograničenja broja gostiju, danas traže „zabranu ovakvih svatova“ kakvi se organizuju u celoj Slavoniji.

Samo u Vukovarsko-sremskoj županiji danas je registrovano novih 47 slučajeva Covid-19, uglavnom povezanih s nekoliko svadbi, pa Štab civilne zaštite te županije poručuje da situaciju drži pod kontrolom, koliko može.

“Ondje gdje ne možemo, tražimo da nam se pomogne s razine nacionalnog stožera, a to je prije svega da se zabrani održavanje ovakvih svatova kao što imamo kod nas u županiji ili u cijeloj Slavoniji”, rekao je za HRT Zdravko Kelić iz Štaba civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

On je dodao da je najveća opasnost od takvih okupljanja bez nadzora „gdje se jednostavni ljudi ponašaju kako se ponašaju. To je naša tradicija, naš stil“.

Taj Štab je tražio da se donese odluka da se u narednih 30 dana svadbe mogu održavati samo u krugu porodice.

U Hrvatskoj su tokom poslednja 24 sata potvrdjena 92 nova slučaja Covid-19, preminulih od te bolesti u tom vremenskom razdoblju nije bilo. Od 28. februara, kad je zabeležen prvi slučaj Covid-19, u Hrvatskoj je od Covid-19 preminulo 120 ljudi.

Ukupno aktivnih slučajeva Covid-19 u Hrvatskoj je 1.207.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com