Preokret: Hidroxychloroquine ipak smanjuje smrtnost

U International Journal of Infectious Deseases upravo su objavljeni rezultati studije Henry Ford Hospital iz Detroita, koji dokazuju da lek Hidroxychloroquine sam ili u kombinaciji s jednim antibiotikom bitno smanjuje smrtnost od Covid-19.

Kako izveštava Fox Business, studija je obuhvatila čak 2.500 Covid-19 pacijenata prosečne starosti 64 godine koji su bili hospitalizovani u toj bolnici od 10. marta do 2. maja.

Rezultati studije su pokazali da je kod pacijenata lečenih sa lekom Hidroxychloroquine stopa smrtnosti bila 13,5%, kod pacijenata lečenih kombinacijom leka Hidroxychloroquine i antibiotika Azithromycin stopa smrtnosti je bila 20,1%, a kod pacijenata koji nisu dobijali nijedan lek stopa smrtnosti je bila 26,4%.

Primarni uzrok smrti bili su problemi s disanjem (88%), zatim kardio-plućni zastoj i otkazivanje više organa (8%) i prekid rada srca (4%).

Ova studija stiže posle studije Univerziteta Oksford čiji su rezultati objavljeni 2. juna, a prema kojima „nema pozitivnih efekata“ od tretmana Covid-19 pacijenata lekom Hidroxychloroquine.

Nakon studije Univerziteta Oksford, koja je obuhvatila 1.524 pacijenta, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je konačno obustavila svoja istraživanja efikasnosti leka Hidroxychloroquine, koja je sprovodila s partnerima širom sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com