U Novom Pazaru preminula još dva Covid-19 pacijenta

Tokom poslednja 24 sata u Opštoj bolnici Novi Pazar preminula su dva pacijenta kod kojih je potvrdjen Covid-19, saopšteno je na današnjoj konferenciji za štampu te bolnice.

Kako prenosi Radiostoplus, 7 osoba se nalazi na respiratorima, a jedna osoba je zbog teškog stanja prebačena u tercijarnu ustanovu.

Na lečenju je ukupno 238 pacijenata.

Od 632 zaposlena u Opštoj bolnici Novi Pazar na bolovanju se nalazi njih 80, rekao je Djerlek.

On je dodao da će biti proverena medicinska dokumentacija svih koji su na bolovanju i svi kod kojih se utvrdi lažiranje bolovanja dobiće otkaz.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić izjavio je da su, od izbijanja pandemije Covid-19, na području koje pokriva Opšta bolnica Novi Pazar (Novi Pazar i Tutin) preminula 43 pacijenta, ali da ne može sa sigurnošću da kaže koliko ih je preminulo zbog Covid-19.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić za TV Prva je jutros rekao da je preminulo 46 pacijenata, 35 u Novom Pazaru i 11 u Tutinu.

Novi Pazar, prema procenama za 2018. godinu, ima 106.261 stanovnika što je oko 1,5% ukupnog stanovništva Srbije. Prosečna starost stanovništva je 34,5 godina.

U Srbiji je zaključno s jučerašnjim danom od Covid-19 preminulo 306 ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com