Ruski akademik :Istorija vrhunskog sporta je istorija borbe farmakologija!

Bivši glavni lekar Rusije, dr medicinskih nauka i član Ruske akademije nauka Genadij Onišćenko tvrdi da  sva istorija vrhunskih rezultata u sportu, nije samo takmičenje sportista nego i takmičenje farmakologija različitih država i da je klizačica Kamila Valijeva žrtva tog takmičenja.

U svojoj kolumni za Federalnu agenciju novosti on je napisao da mu verzija  s dedom Valijeve čiji je lek dospeo u njen urun i krv, ne zvuči ubedljivo nego pre infantilno iako je gotovo postala zvanična i iako u životu svašta biva.

„Mene pošteno da kažem mnogo više ljuti nešto drugo. I upravo, neodgovorni ponašanje prema celoj toj situaciji naših sportskih činovnika. Izvinite, gde je bila Ruska antidoping agencija, koja je analizu Valijeve u švedsku laboratoriju poslala još 25.decembra, a zatim tu situaciju ispustila ispod kontrole? Kakva je to laboratorija? Zašto nikog nije uznemirilo kad odgovor nije stigao? Pitanja… Pitanja… I sve to u situaciji kad se naši sportisti već mnogo godina podvrgavaju koncentrisanom napadu Zapada, a pre svega SAD. U toku je sistemsko klevetanje ruskog sporta – klevetanje smišljeno i hladnokrvno. A kao odgovor, mi od naših sportskih funkcionera slušamo bespomoćne izjave, da ne kažem nešto oštrije. Mislim da bi za takvu lakomislenost trebalo najmanje nekog smeniti. Odavno sam govorio da sva istorija visokih rezultata u sportu, nije samo takmičenje sportista nego i  takmičenje farmakologija raznih država. I u tom takmičenju mi gubimo od Amerikanaca, koji su učinili sve da bi 90 – tih godina razvalili našu farmaceutsku industriju. I baš zato mi stalno iznova padamo u zamke koje su nam postavljene. Kako ste to dozvolili? Zašto niste zaštitili dete? Kako ste, u punom smislu te reči, mogli podmetnuti tu jedinstvenu sportistkinju, koja se daje sto posto? Ovo je moja verzija : ako hoćete verujte, ako nećete, nemojte, ali njoj su taj preparat prosto mogli da ubace. Devojčicu je trebalo čuvati, štititi“, napisao je akademik Genadij Onišćenko.

Doping slučaj Valijeva(15) još nije okončan. Čeka se rezultat B testa.

Najbolja ruska klizačica ove sezone, ostala je na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu bez medalje u pojedinačnom takmičenju, pošto je postala predmet doping skandala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com