Zatvorene Zimske olimpijske igre Peking 2022

Odličnim govorom i još bolje obavljenim poslom predsednika Medjunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha zatvorene su 24. Zimske olimpijske igre Peking 2022.

Tomas Bah je čestitao sportistima ne samo na sportskim dostignućima nego i na tome što su uspeli da sačuvaju sportsko zajedništvo i  uprkos političkim razlikama medju njihovim zemljama, kojima bi sportisti trebalo da posluže kao primer.

On je kinesku organizaciju ZOI ocenio kao „izvanrednu“, „veličanstvenu“, „izuzetnu“ i zahvalio se Organizacionom komitetu, državnim vlastima i svim kineskim prijateljima.

„Hvala vam naši kineski prijatelji“, rekao je Tomas Bah i izrazio „dobrodošlicu Kini kao zemlji zimskih sportova“.

On nije zaboravio ni sportiste, koje je samo Covid-19 sprečio da učestvuju na ZOI, i tražio je jednak pristup vakcinama za sve ljude.

Na ZOI Peking 2022 medalje su osvojili sportisti iz 29 država. Najviše medalja osvojili su Norvežani – 37 od toga 16 zlatnih, zatim sledi Rusija – 32 medalja od toga 6 zlatnih, Nemačka – 27 medalja od čega 12 zlatnih, SAD – 27 medalja od čega 8 zlatnih, Kanada – 26 medalja od čega 4 zlatne.

Iz našeg regiona, medalje su osvojili sportisti iz Slovenije – 7 medalja od čega 3 zlatne i sportisti iz Madjarske – 3 medalje od čega 1 zlatna.

Sledeće Zimske olimpijske igre , 25. po redu, održavaju se u Milanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com