Smešna strana sveta: Kako je engleska magla ubila novičok

Bivši ruski vojni hemičar Vil Mirzajanov, sada imigrant u SAD, do juče je odlučno tvrdio da se napad nervno-paralitičkim otrovom novičok ne može preživeti, a ako se kojim slučajem i preživi, žrtva ostaje trajno nesposobna za samostalan život.

Mirzajanov, koji je jednom tvrdio da je formula novičok tajna a drugi put da je on u svojoj knjizi objavio formulu tog ubitačnog otrova, sad tvrdi da je strašni novičok onesposobila obična ostrvska magla!!!

Samo idiot je mogao da upotrebi novičok u Engleskoj, rekao je Mirzajanov koji slovi za kreatora tog otrova. “Idiot“ nije uzeo u obzir jedinu slabost nervnog otrova novičok – visoku hidroosetljivost, objasnio je on.

S obzirom da nije samo Mirzajanov tvrdio da komplikovani novičok može proizvesti samo država, na delu je očito bila država-idiot.

Ubica je, objasnio je danas medijima Mirzajanov, namazao kvaku na vratima doma Skripaljevih smesom nervnog otrova A-234 i želea, kad Skripalji nisu bili kod kuće.

Dok se Skripalji nisu vratili, vlaga je učinila svoje – koncentracija otrova je veoma pala, kaže Mirzajanov.

Tako je magla ubila novičok umesto da novčok ubije špijuna, za koga mediji tvrde da je dvostruki, ali Rusi za svoj deo neće ni da čuju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com