Stejt department: Ruske službe ruše veru u zapadne vakcine!

Takvu je optužbu ne iznoseći dokaze prvi izneo evropski komesar za spoljnu politiku Žozef Borel posle svoje čuvene posete Moskvi.

A sad Wall Street Journal tvrdi da je Centar za globalnu saradnju pri Stejt departmentu došao do zaključka da ruske specijalne službe, preko medija koje kontrolišu, pokušavaju da potkopaju veru u vakcine protiv koronavirusa, koje su stvorile zapadne kompanije. Posebno u vakcinu Pfizer.

Navodno se preuveličavaju rizici od sporednih efekata, dovodi u pitanje efikasnost zapadnih vakcina i tvrdi da je Pfizer vakcina prebrzo odobrena u SAD!

Američki list se poziva na neimenovane državne sluzbenike.

Posebno su zanimljivi mediji iza kojih navodno stoje ruske specijalne službe, a za koje je malo ko čuo: iza New Eastern Outlook-a i Oriental Review-a navodno stoji Spoljna obaveštajna služba, iza News Front-a Federalna služba bezbednosti, a iza Rebel Inside-a Glavna uprava Generalštaba Vojske RS.

Stejt department, kako prenosi WSJ, sam primećuje da se radi o medijima slabe posećenosti, ali veruje da oni ipak mogu poslužiti kao izvorište iz kog će se širiti diskreditacije o zapadnim vakcinama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com