U eksperimentalnoj fazi 92 leka protiv COVID-19

Širom sveta se u eksperimentalnoj fazi nalaze 92 leka protiv COVID-19, rečeno je, bez navođenja detalja, u emisiji „60 minuta“ ruske državne televizije.

U New England Journal of Medicine objavljeno je da je dve trećine ozbiljno obolelih pacijenata od COVID-19 imalo poboljšanje posle eksperimentalnog leka remdesivir kompanije Gilead Sciences Inc, preneo je Rojters.

To je lek koji je američki predsednik Donald Tramp ponudio britanskom premijeru Borisu Džonsonu, kad je zbog temperature morao u bolnicu.

Ruski ministar zdravlja Mihail Muraško obavestio je ruskog predsednika Vladimira Putina da će za 10-12 dana u Rusiji početi klinička ispitivanja leka „koji su testirale naše kolege u nizu država, a koji je sad u potpunosti ruski analog“.

U očekivanju leka protiv COVID-19, Ministarstvo zdravlja Rusije je, na svom sajtu, proširilo listu raspoloživih lekova koje preporučuje za tretman pacijenata obolelih od koronavirusa sa sadašnjih 6 na 9: hidroxychlofoquin, chloroquin, meflohin, azitromicin, tocilizumab, nadroparin kalcia, liponavir plus ritonavir, rekombinantni interferon beta – 1b i rekombinantni interferon alfa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com