Zašto doktori Nestorović i Tiodorović nemaju zabranu izlaska

Dokaz da nečuvena diktatorska potpuna zabrana izlaska osobama starijim od 65 godina nikakve veze nema sa brigom za njihov život nije ni to što i najteži kriminalci u zatvorima imaju prava na dnevnu šetnju, ni to što se, uvek na pola koraka iza Aleksandra Vučića, za taj život neprirodno brine ministar finansija, kome su baš ti gradjani prirodan trošak.

Vrhunski dokaz da ova neviđena mera nikakve veze sa zdravljem nema je to što je ne poštuje nijedan od njenih saveznika stručnih kreatora ni dr Branimir Nestorović(1954), ni dr Branislav Tiodorović(1949), a od neki dan ni dr Predrag Kon(1955).

Zašto su njih trojica izuzeti od poštovanja ove mere, koja svoje opravdanje nalazi u njihovoj stručnoj elaboraciji spasavanja ni manje ni više nego zdravlja cele Srbije?

Da li su doktori Nestorović, Tiodorović i Kon pošteđeni ovog diskriminatorno-stigmatizirajućeg tretmana zato što su kao rosa mladi ili zato što su kao dren zdravi?

Da je ova mera stvarno ono zašta se predstavlja prvi bi je, za primer, poštovali oni.

Ne mogu, zato što su oni naši jedini stručnjaci s praktičnim iskustvima u lečenju koronavirusa – SARS, MERS…?

Profesionalni razlog se, bez provere, odmah odbija.

Čim je objavljeno vanredno stanje, objavom na sajtu Vlade, mediji su pozvani da prijave novinare koji će izveštavati sa vladinih konferencija za štampu, pod dodatnim uslovom: kandidat za izveštavanje nikako nije smeo imati više od 65 godina.

Slobodu medija Aleksandar Vučić je stavio pod svoju čizmu već ranije svakodnevnim vanrednim konferencijama za štampu.

U konkurenciji sa tom vanrednošću, koju nismo na vreme prepoznali kao uvod u celo vanredno stanje, nijedna druga vest nema šanse da se probije do statusa udarne. Tako da je ovaj upad u medijsku kadrovsku politiku svojom suvišnošću samo potvrdio da je utvrđivanje bezobalne političke bahatosti, a ne zdravlje milion i po gradjana, ovde prioritet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com